Mennesker er ikke ens. Det anerkender vi… Men hvornår begynder vi at indrette vores virksomheder efter det faktum?

28. februar 2021

Der sidder medarbejdere i hobetal ude i virksomhederne med gode idéer og viden, som ikke sættes i spil… fordi det stikker uden for de rammer, der er fastsat for medarbejderens rolle, for afdelingens ansvarsområde eller for virksomhedens “plejer”.

Der sidder medarbejdere med kompetencer, passion og lyst til at gøre en forskel, som ikke får lov til at bruge sig selv fuldt ud i jobbet og gøre brug af deres “indbyggede guldgrube”… fordi det er ikke en del af deres allerede definerede jobbeskrivelse eller ikke passer ind i virksomhedens fastlagte strukturer.

Der sidder medarbejdere, som ikke trives og heller ikke performer optimalt med de arbejdsstrukturer og processer, der er sat op som den eneste vej at følge… fordi virksomheden drives ud fra en overbevisning om, at det er sådan, man skaber og kontrollerer performance i en seriøs virksomhed.

Der sidder medarbejdere, som er blevet bedt om at styrke de “svage sider”, som den seneste profiltest har afdækket, og som – i forsøg på at forbedre de sider, som IKKE falder dem naturligt – vender fokus og energi væk fra de sider og evner, som falder dem ALLERMEST naturligt.. som de er født til at gøre brug af… og som ville bringe glæde til dem selv… og større performance til deres virksomhed.

Adspurgt uden for kontekst, vil de fleste være af den holdning, at vi mennesker ikke er ens.

Hvornår begynder vi at agere ud fra den viden?

Hvornår begynder vi at indrette vores virksomheder efter det faktum, at mennesker IKKE er ens?

I stedet indretter vi MEDARBEJDERNE.

Vi tilpasser dem efter de ensrettede processer og predefinerede jobkasser, som vi har bygget op i troen på, at sådan er “the corporate way”. Og at sådan er det nødt til at være.

“Og så må vi lige se gennem fingrene med, at mennesker ikke er ens og egentlig ikke trives og performer optimalt inden for de samme rammer – for vi er jo nødt til at prioritere forretningens performance.”

I virkeligheden lægger vi dermed låg på den guldgrube af potentiale, som hver enkelt medarbejder kommer med – og som de gladeligt ville stille til rådighed, hvis de kunne få lov at bruge sig selv rigtigt.

Det er min oplevelse og min erfaring…

Hvad er din oplevelse?

Og hvad tænker du, at vi kan gøre for at bryde ud af “the corporate way” og skabe plads i virksomhederne til mennesker, der ikke er ens?

Vil du have min hjælp?

Er du klar til at styrke dit digitale marketinglederskab og gøre en større forskel for dine kunder, din forretning og ikke mindst for dig selv? Sådan her kan jeg hjælpe dig: