Hvis virksomhederne ikke sadler om, så bliver de langsomt drænet for alle de stærke, visionære og mest passionerede medarbejdere

16. februar 2021

Jeg tror på, at vi alle er her i livet med et ønske om, at vores liv skal have en mening. Og et ønske om at skabe et aftryk efter os. Uanset hvor stort eller lille.

Det handler ikke nødvendigvis om at forandre hele verden. Det kan også handle om noget så nært, som at skabe en tryg barndom for sine børn. Det er forskelligt fra menneske til menneske.

Men på trods af det grundlæggende ønske i os alle, så oplever jeg, at vi har indrettet vores samfund og vores liv på en måde, som gør, at vi slukker for det ønske… eller glemmer det… eller tænker, at det må blive senere… fordi lige nu og her har vi travlt med hverdag og arbejde. Og på arbejdet er det virksomhedens dagsorden, der gælder.

Det er som om, vi alle har købt ind på en fælles historie om, at ude i virksomhederne gælder individets drømme og passioner ikke. For her handler det alene om performance og om at skabe indtjening til ejerkredsen.

Så dine drømme og passioner må du desværre gemme til din fritid.

Vi ser flere og flere eksempler på mennesker, der er nødt til at stå af. Fordi de er blevet mast, kvast og presset, indtil de ender i en indre meningskrise.

Selv den øverste ledelse tilpasser sig denne her fælles historie og overbevisning. Hvilket betyder, at vi også ser topledere, der pludselig siger fra og siger op for at finde tilbage til sig selv.

Og sådan som virksomhederne og den corporate verden er strikket sammen i dag, er man NØDT til at søge væk, for at finde tilbage til sig selv – og skabe plads til sig selv igen.

Det er trist! Og det er et problem! For det enkelte menneske. Men også for virksomhederne. For hvis virksomhederne ikke formår at sadle om, så bliver de langsomt drænet for alle de stærke, visionære og mest passionerede medarbejdere.

Udover at det ender med at slukke for en masse drømme og kvæle vores evne til at lytte til det inden i os, der kalder på mening… så går virksomhederne også glip af et voldsomt potentiale!

Fordi det kvæler medarbejdernes passion. Og den passion er en potentiel guldgrube, som meget få virksomheder efter min mening har formået at arbejde MED – i stedet for at arbejde IMOD den.

Min drøm er, at vi begynder at skabe virksomheder…

… der ser det som en del af deres purpose at hjælpe deres medarbejdere

  • til at finde ind til det, der virkelig driver den enkelte person, og som personen vil ELSKE at stå op til om morgenen
  • til at bruge deres purpose og passion i arbejdet
  • og til at udleve deres ønske om at sætte et aftryk… mens de er på arbejde!

Og at virksomhederne indretter jobindhold, strukturer og arbejdsgange efter deres ansatte og det potentiale, som de kommer med – fremfor at det er omvendt.

FUCK, det ville være fedt!  (pardon my french!)

Og det ville skabe intet mindre end MAGI i virksomhederne!

Det ville sprede de vildeste ringe af positiv energi og glæde, begejstring og meningsfuldhed i og for virksomheden…

… for medarbejderne…

… som vil tage denne energi med hjem og sprede flere ringe af positiv energi derhjemme i familien…

… OG det vil sprede positive ringe ud mod virksomhedens kunder og for virksomhedens markedsvendte purpose og impact.

Det er hvad jeg tror på… Er du enig? Eller hvordan ser du det?

Giver det mening for dig?

Og er du nysgerrig på, hvordan du som leder eller virksomhedsejer skaber en bæredygtig og magisk arbejdskultur for dit team eller virksomhed – hvor du og dine medarbejdere går begejstret på arbejde, og hvor der er plads til, at I alle bruger jer selv optimalt – så lad os tage en snak!

mail@heidicollin.dk || +45 40300191